Toegepaste technieken

Lekkage opsporen met verschillende vormen van een lekdetectie

Bij een lekkage is het erg belangrijk om de lekkage zo snel mogelijk te laten verhelpen. Des te sneller u de lekkage namelijk verhelpt, des te kleiner is de kans op blijvende waterschade aan uw woning. Veel voorkomende voorbeelden van waterschade zijn onder meer schimmelplekken op muren en plafonds, rottende plekken in houtwerk, enzovoorts. Het kost vaak maanden voor een dergelijke waterschade volledig hersteld is! Reden genoeg om een lekkage tijdig aan te pakken. De specialisten van BM Lekdetectie staan voor u klaar om een lekkage op te sporen. Een lekkage opsporen doen wij met speciale hulpmiddelen, die hak- en breekwerk overbodig maken.

Verschillende soorten lekkages opsporen

Een lekkage opsporen werd voorheen vaak met hak- en breekwerk gedaan, waarbij de kans dat de bron van een lekkage ook daadwerkelijk gevonden werd behoorlijk klein was. Nu kunnen we gebruik maken van veel geavanceerdere apparatuur, zoals een thermo grafische camera of een endoscoop. Lekkages opsporen is zo door de jaren heen een stuk eenvoudiger geworden!

Bij lekkages rond warmwaterleidingen maken we vaak gebruik van een thermo grafische camera. In het geval van koud waterleidingen is lekkages opsporen mogelijk met ultrasoon detectie. Wij bekijken per type lekkage welk hulpmiddel wij het beste kunnen gebruiken om de bron van de lekkage te lokaliseren. De lekdetectie wordt vervolgens afgesloten met een uitgebreide rapportage.

 

Welke technieken zijn er:

Akoestisch onderzoek

In een waterleiding of een leiding van de centrale verwarming kan een lek ontstaan door verschillende oorzaken. Lang niet altijd is meteen duidelijk waar deze lekkage zich exact bevindt, dus een loodgieter kan niet zomaar aan de slag. Omdat de locatie van een lek niet zomaar met het blote oog zichtbaar is, moet die in veel gevallen eerst gevonden worden, dat noemen we lekdetectie.

 

Meer informatie >>

Datalogger

Vochtplekken in huis kunnen uiteindelijk zelfs schimmelplekken tot gevolg hebben. Schimmelplekken in huis zijn vaak erg hardnekkig en het is dan ook goed om de oorzaak van het ontstaan van deze schimmelplekken te achterhalen. Naast dat schimmelplekken er niet fraai uit zien, zijn schimmels ook nog eens slecht voor uw gezondheid.

 

Meer informatie >>

Drukproef

Leidinglekkages komen over het algemeen vaak voor en kunnen lastig op te sporen zijn. Toch is de locatie van een lek zeer van belang voor een loodgieter. Een loodgieter kan zonder de locatie van een lek te weten niet aan de slag. Daarbij is het toch belangrijk om een lekkage op tijd aan te pakken en te laten verhelpen door een loodgieter.

 

Meer informatie >>

Endoscopie

Lekkages kunnen op allerlei verschillende plaatsen ontstaan en voorkomen, ook op slecht bereikbare en slecht zichtbare plekken. Leidingen bevinden zich bijvoorbeeld nu eenmaal vaak niet daar waar men ze zien kan, vaak worden leidingen juist weggewerkt en verstopt in de constructie. Dit maakt het extreem ingewikkeld om, zonder te slopen of zaken af te breken, de staat van de leidingen te bekijken en onder de loep te nemen.

 

Meer informatie >>

Kleurstofmethode

Lekkages kunnen op verschillende plekken in en om de woning ontstaan. Voorbeelden van lekkages die we regelmatig tegenkomen zijn leidinglekkages en dak lekkages. Lekkende leidingen kunnen voor veel schade zorgen, evenals dak lekkages. Het is dan ook goed om het lek tijdig op te laten sporen. Dat kunnen wij voor u doen.

 

Meer informatie >>

Leaktracking

Een lek in een vijver of zwembad zorgt voor veel onnodig waterverlies. Het lijkt misschien een ingewikkelde zaak om een lekkage in een zwembad of vijver op te sporen, maar dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Er is namelijk een hele effectieve lekdetectietechniek die wij voor u kunnen toepassen op uw vijver of zwembad.

 

Meer informatie >>

Leiding lokalisator

In leidingen kunnen lekkages ontstaan. Het probleem met leidingen is dan vaak dat ze slecht bereikbaar zijn en niet zomaar te vinden zijn. Ze kunnen ondergronds aangelegd zijn of weggewerkt in de constructie, waardoor men er lastig bij kan komen. Dit betekent eveneens dat het voor een loodgieter, mocht het nodig zijn, ingewikkeld kan zijn om een probleem in het leidingnetwerk te verhelpen.

 

Meer informatie >>

Rioolcamera

Rioleringsleidingen zijn vaak lastig te bereiken. Mocht er dus iets aan de hand zijn met een rioleringsleiding, dan is het vaak niet gemakkelijk om te ontdekken waar in het leidingnetwerk de complicatie, zoals een lekkage, te vinden is. De rioolcamera kan in een dergelijk geval zorgen voor een oplossing.

 

Meer informatie >>

Rookproef

Lekkages kunnen op allerlei verschillende plaatsen ontstaan en voorkomen. Wat in ieder geval buiten kijf staat is dat een lekkage altijd aangepakt en verholpen moet worden. Dit om schade, zoals waterschade die vaak onherstelbaar is, te voorkomen en onnodige, extra kosten en moeite te besparen.

 

Meer informatie >>

Thermo grafische camera

Afvoerleidingen kunnen, net zoals ieder ander type leiding, lek raken. Dit kan door verschillende oorzaken gebeuren, zoals slijtage van de leidingen of een verkeerde wijze van aanleggen. Wanneer het kwaad al geschied is, is het uiteraard zaak dat een lekkage zo snel mogelijk opgespoord en vervolgens verholpen wordt.

 

Meer informatie >>

Thermo grafische infraroodcamera

In een warmwaterleiding kan, zoals in iedere leiding, een lekkage ontstaan door verschillende oorzaken. Dit is nadelig, want door een lekkage ontstaat (vaak onherstelbare) waterschade, het water wordt niet meer goed warm en bovendien zorgt een lekkende warmwaterleiding voor energieverlies.

 

Meer informatie >>

Traceergas

Een lekkage in een leiding, of dat nu een leiding van de cv-ketel, een vloerverwarmingsleiding of een (andere) waterleiding is, kan op verschillende manieren ontstaan. In sommige gevallen is de oorzaak van een lek in de leiding bijvoorbeeld slijtage, of een verkeerde montage. Wat de oorzaak van een lekkage ook mag zijn, een lekkage dient verholpen te worden.

 

Meer informatie >>

Ultrasoon detectie

Lekkages in leidingen kunnen op verschillende manieren worden opgespoord. Een manier om een lekkage in een koud waterleiding op te sporen, is met behulp van de lekdetectiemethode ultrasoon detectie. Via ultrasoon detectie is het mogelijk om redelijk nauwkeurig de locatie van een lek te vinden.

 

Meer informatie >>

Warmtebeeldcamera

Lekkages, die bijvoorbeeld ontstaan om en nabij leidingen, kunnen vervelende gevolgen hebben. Gelukkig zijn er een aantal effectieve methodieken, waarmee lekkages soms heel eenvoudig aan het licht gebracht kunnen worden en waardoor de locatie van een lekkage snel duidelijk wordt.

 

Meer informatie >>

Meer informatie?

Meer vragen over onze toegepaste technieken?

Neem gerust contact met ons op!

 

Meer informatie >>